Manufacturing

PET panel fabrication

Basismateriaal met oneindig veel mogelijkheden

Audioworkx zorgt voor zowel technisch als budgettair zeer toegankelijke e stijlvolle oplossingen om de akoestiek te optimaliseren. Onze akoestische platen zijn zowel standaard als op maat verkrijgbaar. Het is 100% recycleerbaar, mensvriendelijk en heeft de beste akoestische absorptiewaarden, waardoor je makkelijk en snel tot het gewenste resultaat komt.

Onze panelen zijn eindeloos inzetbaar en makkelijk zelf te bewerken en te monteren. Het is de geluidsabsorberende variant van een MDF plaat, maar dan licht in gewicht (1000, 3000, 4000 en 5000 g/m2).

De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kan kiezen voor de standaard plaatafmeting: 1200 x 2750 mm (B x H) met een dikte van 12, 24 of 40 mm of ze kunnen ook op maar gesneden worden in tegels.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en in standaardafmetingen of op maat

Ons plaatmateriaal is een combinatie van gerecycleerde materialen en een prachtig, strak design. Het materiaal is beschikbaar in 4 verschillende basiskleuren, maar door onze print technieken is elke kleur of foto mogelijk. Deze opties in combinatie met de verschillende afwerking mogelijkheden maken de opties eindeloos.

PET machining

Oneindig aantal personalisatie mogelijkheden

Afwerking op maat van uw verbeelding

Het plaatmateriaal kan aangepast worden naar jouw wensen. Alles kan: van klassiek tot modern. Voor iedere stijl is er een unieke bewerking en afwerking mogelijk. Hierdoor krijgen designers en architecten de vrijheid om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en de ruimte te laten schitteren.

Akoestische panelen bedrukken

Onze panelen hebben een duidelijke akoestische functie en daarnaast ook een hoogwaardige decoratieve functie. Je kan het wandpaneel personaliseren met een patroon, schilderij of foto. Zo verbeter je de akoestiek en creëer je tegelijkertijd een unieke uitstraling voor jouw ruimte. Een duidelijke win-win, waarmee u zowel visueel als akoestisch scoort.

CNC cutting

Constant zijn we bezig met innovatie. Onze belangrijkste factor hierin is het machinaal snijden van plaatmateriaal. Met een CNC machine kunnen we elke maat en vorm snijden naar wens van de klant. Niet alleen snijden we hout plaatmateriaal, maar ook ons akoestisch plaatmateriaal, waardoor elk product piekfijn wordt afgewerkt.

CNC milling

Door het frezen van zowel hout als vilt plaatmateriaal openen we nieuwe deuren met nieuwe optie’s voor de klant. Zo kunnen we elk soort graveringen en uitsparingen creëren.

 

“Every technological product has to be designed and its fabrication overseen, and this is what engineers do.”

Joris Luyten - audio engineer

PET forming

Dankzij onze persstraat persen wij ook onze eigen platen. Zo bekomen tot betere resultaten in densiteit en kunnen oplopen tot 6000 g/m2. Door middel van warmte en druk worden de polyester vezels samengeperst tot een compacte plaat die makkelijk en snel te bewerken is. Hierin krijgt de klant waar een meer divers aanbod van keuze.

Met behulp van onze machines kunnen we het vilten plaatmateriaal ook plooien en vouwen. Hierdoor is er verder geen constructie materiaal nodig als hout of aluminium om stevigheid te creëren. Het voordeel hiervan is dat we een licht en recycleerbaar eindproduct kunnen bekomen.